(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Pizza bez hnětení

Potřebné ingredience
680g mouky na pizzu, 9g droždí, 14g soli, 2 lžíce medu, 482g vody, 2 lžíce oleje
Postup přípravy
Ve vodě rozmícháme med a droždí. Přilijeme k mouce, nakonec dáme olej a sůl. Pouze rukou zamícháme lepivé těsto v míse a chvíli necháme odpočívat (cca 30 min.). Pak dáme na vál, kde přeložíme zepředu dozadu (jakoby vytahujeme), zezadu dopředu a z obou stran. Dáme do mísy a necháme odpočívat a kynout. Poté rozdělíme, umotáme na 4 bochánky, necháme chvíli odpočinout. Tvarujeme tak, že vymačkáváme kruh od středu (aby vznikly okraje a nevytlačil se z nich vzduch). Obložíme a pečeme na grilu nebo v troubě.

...

...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
21. 7. 2020, 10:29
Dobrý den, můžu se prosím zeptat, jakou přesně používáte mouku? Pizza vypadá luxusně

nahlásit

li.za.rd
(upraveno)
28. 7. 2020, 20:03
@
Dobrý den. Použila jsem běžně dostupnou pizza mouku.
nahlásit